Extremadura is een van de 17 autonome regio's van Spanje. Het ligt in het zuidwesten van Spanje en grenst aan Portugal, en de autonome regio’s Castilië-La Mancha, Castilië en León en Andalusië. In 2012 had Extremadura een inwonertal van 1.108.130. De hoofdstad is Mérida met iets meer dan 70.000 inwoners, maar de grootste stad is Badajoz met ongeveer 150.000 inwoners.

Extremadura is gelegen in het zuidwesten van Spanje. Het gebied grenst in het noorden aan Castilië en León, in het zuiden aan Andalusië, in het oosten aan Castilië-La Mancha en in het westen aan Portugal. Vanwege de lage industrialisatie heeft Extremadura veel van zijn natuurlijke reserves behouden. Hierdoor zijn er nog verschillende natuurparken (Sierra de Gredos, Parque Nacional de Monfragüe) te vinden. De belangrijkste rivieren zijn de Taag in het noorden en de Guadiana in het zuiden.

Begin 2013 beslisten Laura Alvarez, Kristin Kaasa & mezelf een vogelreis naar deze regio te maken. Extremadura is immers bekend als hét vogelparadijs. We spotten in totaal 66 soorten, waaronder de doelsoorten Spaanse keizerarend (Aquila adalberti) en grote trap (Otis tarda).